Miyabi Japanese Logo

Miyabi
Konst, tradition och kvalitet

Sedan urminnes tider har estetik spelat en nyckelroll i det japanska köket. Utseendet på maträtten och hur den presenteras på tallriken är lika mycket en del av nöjet som smak och arom. I köket kräver de japanska kockarna inte bara perfekt funktion utan också skönhet.

Miyabi knivar 5000MCD

Handgjorda knivar - handtag i björk från Karelen

Varje handtag görs av högkvalitativ masurbjörk från Ryska Karelen och är också mycket unik. Strukturen i träet där handtaget är utformat avslöjar samspelet mellan linjer och ränder. Värmen i det naturliga träet ger en vacker kontrast gentemot stålet i knivbladet. En mosaikpin och ett dekorativt lock i änden av kniven är de vackra ornament som ger slutfinishen på dess sofistikerade utseende.

Knivblad med exeptionell hårdhet

Miyabis knivblad har en extremt hård kärna i MicroCarbide MC63 pulverstål som är innesluten i 100 lager av stål med två olika sorters hårdhet. Slutresultatet är en kniv som är tillverkad efter samma tradition som de japanska samurajsvärden. Dess knivblad når upp till 63 HRC på rockwellskalan, vilket betyder ett knivblad som är fruktansvärt hårt och håller skärpan länge. Den särskilda behandlingen av Miyabis knivblad ger olika ytstruktur i varje lager, vilket skapar ett unikt mönster på varje knivblad.

Miyabi - högsta kvalitet och extrem skärpa.

Varje blad ges sedan en Honbazuke-slipning, vilket innebär att den slipas två gånger för hand med slipstenar innan det sedan får en slutgiltig behandling som ger kniven den skalpell-liknande skärpa som MIYABI är kända för.

Mr Miyabi

Mr Miyabis sida drivs av Edward Enqvist. Vårt mål är att leverera produkter av mycket hög kvalitet och hålla en bra kundservice.

Vi vill att du ska känna dig säker i ditt köp och bli nöjd med vår service.

Knivar och tillbehör online

Miyabi knivar - köksknivar med hög kvalitet

Miyabi tillbehör - knivskydd och förvaring

Miyabi slipstenar för bästa skärpan

Miyabi skärbrädor av Hinokiträ

Samtliga produkter hos Mr Miyabi

Kontakta Mr Miyabi

Mr Miyabi Exklusiva Japanska Knivar www.mrmiyabi.seMr Miyabi Exklusiva Japanska Knivar Onlineinfo@mrmiyabi.se • © 2011 - 2013 Edward Enqvist, Mr Miyabi • Innehar F-skatt